Uporabniška navodila

Registracija uporabnika v sistem

 

Preden začnete z naročanjem hrane, se  morate registrirati v sistem. To storite tako, da kliknete na povezavo »Nov uporabnik». Odpre se vam stran  s polji, kamor vpišete vaše podatke. Podatke potrdite s klikom na gumb »Dodaj«.  Če je registracija uspešna, vam sistem na vpisan elektronski naslov pošlje aktivacijsko sporočilo. V njem se nahaja povezava s katero aktivirate vaš račun. Vse kar morate storiti je, da kliknete na aktivacijsko povezavo. Po uspešni aktivaciji se lahko prijavite v sistem.

 

Prijava v sistem

 

V sistem se lahko prijavite s klikom na povezavo »Prijava«. Vpišete vaš elektronski naslov in geslo ter kliknite na gumb »Prijava«.

 

Izbira restavracije in obroka

 

Seznam restavracij se nahaja na povezavi »Restavracije». S klikom na omenjeno povezavo se vam izpišejo kraji (mesta) z restavracijami. Kliknite na želen kraj in prikazal se vam bo seznam restavracij. S klikom na ime restavracije se vam prikažejo izdelki (hrana), ki jih ponuja restavracija. V levem meniju lahko brskate po različnih kategorijah. Če želite izdelek naročiti, kliknite na znak pod kolono »Dodaj«. V vaši košarici na desni se bo prikazal artikel in skupna cena. Če želite, lahko poljubno dodate še več artiklov. Če restavracija ponuja različne načine oz. tipe naročil (npr. osebni prevzem), ustrezno izberite želenega.

 

Izvedba naročila

 

Naročilo izvedete tako, da v vaši košarici kliknete na gumb »Naročilo«. Prikazal se vam bo seznam želenih artiklov, njihova količina in skupna cena. Nato izbrate še način plačila in naslov, kamor želite, da vam dostavijo izbrane artikle (obrok). Če želite, lahko vpišete tudi poljubno opombo, ki bo vidno restavraciji ob prejetju naročila. Naročilo nato potrdite s klikom na gumb »Naroči«. 

 

Zgodovina naročil

 

S klikom na povezavo »Zgodovina naročil» se vam prikaže seznam vaših naročil in trenutno stanje vašega naročila. Preverite lahko, ali je restavracije že sprejela naročilo ali ne.

 

Osebni podatki

 

S klikom na povezavo »Osebni podatki« lahko urejate vaše osebne podatke ter spremenite izbrano geslo. Pod zavihkom »Naslovi« pa lahko dodate poljuben naslov, ki ga boste nato lahko izbrali ob naročilu hrane.

 

Odjava iz sistema

 

Če se želite odjaviti iz sistema, kliknite na povezavo »Odjava«, ki jo najdete v zgornjem delu spletne strani.